Pagina in constructie
Pagina in constructie
Populatia activa
- Navetisti (contract individual de munca): 250
- Agricultori: 100
- Cresterea animalelor: 50
Statistici
- Beneficiari de ajutor social: 36
- Beneficiari ai alocatiei de sustinere: 43
- Persoane cu handicap: 150
- Beneficiari ai ajutorului de incalzire: 15
- Familii monoparentale: 100
- Familii cu 2 persoane: 1000
- Familii cu 4 persoane: 1500
- Familii cu 5 persoane: 1800
- Familii cu ambii parinti plecati in strainatate: 20
- Familii cu un parinte plecat: 150
- Familii cu apartinator unic plecat la munca: 5
Descrierea activ. asistenta sociala
- Anchete pt beneficiari ed ASF + VMG care se fac o data la 6 luni sau de cate ori eeste necesar;
- Raspuns adrese catre institutii: AJPIS, DGASPC, Politie
- anchete sociale pt comisia de expertiza adulti si pt copiii care se incadreaza/reevalueaza gradul de handica[;
- anchete sociale pt judecatorie: divort, delegare de autoritate parinteasca;
- anchete sociale pt: burse sociale, EURO 200, rechizite;
- anchete sociale pt CJRAE in vederea orientarii scolare a copiilor incadrati in grad de handicap;
- rapoarte de monitorizare pt asistenti personali si insotitori;
- rapoarte statistice VMG;
- Consilierea persoanelor/copiilor proveniti din familii cu istoric de violenta domestica;
- Consilierea persoanelor/copiilor aflati in dificultate.
Școala Profesională”Ionel Teodoreanu”,Victoria
Prezentare
Școala profesională”Ionel Teodoreanu”, Victoria – o școala europeana, puternic angajată în dezvoltarea comunității, capabilă să ofere servicii educaționale și de consultanță de înaltă calitate si performanță, promovând un dialog deschis și permanent cu partenerii sociali si educaționali.
Dotări
Școala dispune de o dotare bună în laboratoarele și în atelierul scolar.
Materialul didactic pentru știinte este nou, respectiv primit recent prin programul PIR.
Exista în școala videoproiector, videorecorder, flipchart, aparat de filmat, aparat foto digital.
Beneficiază de o rețea de 10 calculatoare AEL, cu server, racordată la Internet, precum și de o rețea de 24 de calculatoare, cu server, pentru TIC, si 10 unități independente.
Dispune de calculatoare în sălile de clasa din locațiile școlii.
In școală functionează un Centru de Documentare și Informare într-un spațiu modern, cu un fond de carte de peste 10.000 volume, dotat cu echipamente TIC, și multimedia de ultima generație, conexiune la rețeaua Internet.
Galerie Foto

Sageata Victoria
Sageata Victoria este echipa de fotbal a comunei Victoria. Periodic, sportivii nostri participa la meciuri cu diferite echipe din liga.


Parohii
Biserica parohiei ,,Sf. Imparati Constantin si Elena” a fost construita intre anii 1977 – 1982 cu binecuvantarea I.P.S. Mitropolit de atunci Teoctist, aprobarea secretarului CC al PCR Emil Bobu. Biserica a fost ridicata din fondurile provenite din contribuinta credinciosilor satului , Victoria din care s-au remarcat ctitori mentionati pe peretele nordic al pridvorului inchis al bisericii. Lucrarile s-au desfasurat de la inceput pana la sfarsit sub atenta supraveghere a preotului Ic. St. Gugoasa Nicolae care a contribuit personal la inaltarea bisericii.
Biserica impunatoare si totodata zvelta ca aspect are o lungime de 30 m si o latime de 12 m cu doua turle si architectonic apropiat stilului moldovenesc. Grosimea zidului variaza intre 80cm si 1m. Arhitectura bisericii in forma de nava cu abside laterale este impartita in pridvor exterior deschis, pridvor inchis, pronaos , naos si altar. Cele oua turle situate in tamden sunt acoperite cu tabla zintata vopsita in culoare verde. Turla din partea vestica deasupra pridvorului este clopotnita bisericii iar turnul din partea estica asezat pe 4 pandantivi, pictat in interior este puternic luminat de ferestre construite in stil roman. Biserica este construita din caramida, mare parte ea fiind adusa de la Biserica ,,Sf. Gheorghe” Stanca ctitorire a boierului Iordache Rosetti Roznovanu, distrusa in timpul celui de-al ll-lea razboi mondial. Biserica este asezata pe o inalta fundatie construita din piatra adusa de la castelul de la Stanca Roznovanu dustrus si el. Pictura tehnica fresco a fost executata de pictorii Dimitrie Banica Elena, Banica Demetra, Banica Cornel, Enache Cornel si Lipalit Serghiel intre anii 1981 – 1984. Catapeteasma bisericii construita de aceiasipictori este din lemn de tei sculptat cu icoane pictate pe placaj. In partea vestica a pridvorului inchis sunt amplasate morminte apartinand lui Neculai Nunta Roznovanu si Emanoil Roznovanu, ingropati initial la Biserica Sf. Gheorghe – Stanca Roznovanu, ulterior fiind stramutati in actualele morminte.
Ca obiecte de valoare – patrimoniu, turnul clopotnita doua din cele trei clopote care au apartinut Bisericii Sf. Gheorghe – Stanca Roznovanu – cel mare inscriptionat in limba romana cu scriere chirilica si cel mic. Clopotele au fost au fost recuperate si aduse odata cu materialul de constructie folosit la constructia bisericii. Clopotul mijlociu se afla la biserica parohiei satul Cuza Voda – Iasi. Fiind o biserica relative noua fondul de cartem icoanele, odoarele, mobilierul si alte obiecte bisericesti sunt contemporane perioadei de construire a bisericii sau mai noi.
Biserica a fost sfintita la data de 22 septembrie 1985 de catre de catre I.P.S. Teoctist, Mitropolit al Moldovei si Sucevei, protopop fiind P.C. Pr. Frunza Anton iar Paroh fiind Pr. Ic. St. Gugoasa Nicolae. Biserica sfintata a apartinut din 1985 Parohiei Luceni pana in 1993 cand s-a Infiintat Parohia Victoria. Ca preot slujitor de la inceput a fost Pr. Gugoasa Nicolae, titular pana in 1993 iar din anul 1993 pana in iunie 1994 a fost suplinitor al noii infiintate parohii. De la data de 3 iulie 1994 a fost instalat ca paroh pr. Ic. St. Olaru Valeriu.
Ca lucrari de intretinere ale bisericii sunt de remarcat repictarea partii de exterior a pridvorului deschis al bisericii in anul 2006, incalzire centrala montata in anul 2011 si aducerea de imbunatatiri achizitii si actualizari utile slujbelor si serviciilor bisericesti. In 2009 s-a zidit Casa Sociala a parohiei.

Parohia Sculeni
In Campia Jijiei, pe malul drept al Prutului, in partea de N-E a judetului Iasi, la 24 km de Iasi, se afla localitatea Sculeni, un sat micut, in comparatie cu numele sonor al Vamii Sculeni. Satul apartine comunei Victoria, fiind unul din cele sapte sate componente.
Numele satului Sculeni ar proveni, dupa spusele batranilor, de la niste mesteri vopsitori de scule de lana pentru tesutul covoarelor.
In Cartea de aur a Bisericii Sculeni, vrednicul de pomenire preotul Gheorghe Buzdugan, slujitor al acestei biserici, spunea: in anul 1963 era o sala de 7 m lungime si 4m latime unde se facea prohodul mortilor. La 1 iunie 1976 a inceput reamenajarea acestei sali spre a-i da o infatisare de biserica. S-a demolat peretele drept de la rasarit si s-a construit din caramida rotunda altarului, apoi acoperisul circular. Clopotnita s-a inaltat pe patru piloni de stejar, asa cum se vede astazi, asezandu-se clopotul in turla.
Dupa cutremurul din 1977 peretii s-au daramat. S-a construit capela din caramida presata pe fundatia de piatra, s-a acoperit clopotnita si s-a pardosit cu scandura faltuita, apoi s-a facut cafasul pentru cor.
Catapeteasma a fost facuta de d-l Costica Raileanu din Frasuleni. Pictura catapetesmei a fost executata de pictorul Gheorghe Popovici din Iasi.
Sfintirea bisericii din razoare ce atat de frumos straluceste in bataia razelor de soare a avut loc pe 13 mai 1979, eveniment la care au participat: preotul protopop Th. Irimia, parintele Gheorghe Buzdugan, preotul Nicolae Gogoasa de la Biserica Luceni si parintele Ion Sauciuc de la parohia Icuseni.
Incepand cu 15 martie 2002 a fost numit preot paroh Marcel Bobarca, care a inceput o ampla lucrare de constructie si infrumusetare. In vara anului 2002 a fost instalat curent electric in biserica. De la poarta pana in fata bisericii s-a construit o centura de beton. Intre anii 2003-2006 a fost construita casa de praznuire.
In toamna anului 2007 s-au inceput demersurile in vederea construirii unei noi biserici. La data de 9.09.2009 au inceput lucrarile la fundatia bisericii. In prezent, decembrie 2012, lucrarile au ajuns la turnarea celei de-a doua centuri a bisericii, asa cum se poate observa din fotografii.

Parohia Frasuleni
Parohia este situata la 24 km de jud. Iasi in partea de NE, accesul facandu-se pe drumul european E58 (22km) si 2 km drum comunal pietruit. In sat traiesc in jur de 80 de familii, populatia fiind compusa atat din batrani (in special vaduve), cat si din familii cu 2-3 copii de varsta scolara. Principalele venituri sunt cele oferite de stat, constand in pensii pentru batrani si alocatiile copiilor.
Credinciosii care vin duminica de duminica la biserica sunt in general copii de 10-13 ani si cateva doamne in varsta. Copiii reprezinta speranta acestei parohii si sunt incurajati sa cante in strana, sa citeasca Psalmii si Apostolul. Cu aceasta ocazie unii dintre ei au deprins mai bine cititul si speram ca se vor descurca mai bine la scoala.
Cladirea bisericii este din caramida, construita undeva intre anii 1855-1862 de catre Petru Voinescu si reparata in 1971 prin stradania lui Andrei Iordache (dupa unele documente). Tot in 1971 a fost resfintita. Mai tarziu, intre 1903-1905, a fost recladita.
Biserica este in forma de nava cu o singura turla si are o suprafata de aprox. 44mp.
In anul 2003, s-a inceput renovarea bisericii. Peretii au fost tencuiti urmand a fi repictati iar catapeteasma a fost inlocuita cu una noua din lemn de tei, realizata in intregime de catre epitropul parohiei- Raileanu Mircea. Catapeteasma a fost pictata prin stradania atat a catorva familii din parohie, cat si a unor oameni cu dragoste de biserica din orasul Iasi.
Pana a incepe pictura peretilor interiori, ne propunem sa rezolvam o problema majora a bisericii noastre-igrasia. Neavand o temelie puternica, umezeala din sol este absorbita in pereti, facand astfel imposibila inceperea picturii, cel putin pentru moment.
Cu ajutorul bunului Dumnezeu, care ne-a scos in cale oameni cu evlavie, am reusit sa cumparam sau am primit ca donatie candele pentru catapeteasma, un text nou pentru Sf. Evanghelie, Sfinte Vase, vesminte pentru Sf. Masa, cateva covoare, o cadelnita, candele pentru Sf. Masa si alte lucruri care pot parea marunte dar necesita un efort apreciabil. Asa ca fiecare obiect cu care am reusit sa impodobim biserica ne-a produs o mare bucurie, oricat de mic ar fi fost.
