Future of Europe – Reload

Timp de 3 zile, in perioada 20-22 iunie 2018, 4 reprezentanti ai Comunei Victoria au participat la al doilea eveniment al proiectului “Future of Europe – Reload”. Deplasarea s-a efectuat cu autovehicul proprietate personala. Persoanele care au participat la aceasta vizita sunt: Cretu Daniel, Corobuta Ion Lucian, Popescu Nelu si Coman Bogdan.

Astfel, pe data de 20 iunie s-a efectuat ceremonia de deschidere a evenimentului, in cadrul careia fiecare primar participant a tinut cate un discurs cu privire la procesul de aderare al noilor state membre in UE. Ulterior, s-a vizionat un material video cu privire la evenimentul din Varna. Ulterior, primarul din Shtip, ambasadorul Sloveniei in Macedonia precum si Rectorul Universitatii din Shtip au tinut discursuri cu privire la exemple de bune practici. A urmat pranzul, apoi la ora 18:00 toti membrii delegatiei au fost pe muntele Isar, un obiectiv din Shtip, unde au fost prezentate aspecte istorice ale zonei.

Pe data de 21 iunie s-au prezentat si analizat rezultatele studiului care este inca in desfasurare si s-au tras anumite concluzii. Apoi au urmat discursurile unor persoane reprezentative pentru orasul Shtip, si anume o cantareata la opera, un reprezentant al Consiliului de Tineret din Shtip si de asemenea, un reprezentant al organismului responsabil de acordarea finantarilor nerambursabile in Macedonia. In a doua parte a zilei s-a efectuat deplasarea catre Bargala, unde s-au petrecut aproximativ 90 minute.

Pe data de 22 iunie s-a efectuat traseul Shtip-Skopje. Ajunsi la destinatie, membrii delegatiei au avut aproximativ 30 de minute sa vada zona centrala a orasului, iar ulterior s-a efectuat deplasarea la Kumanovo, unde s-a luat pranzul. Dupa pranz, s-a efectuat deplasarea la manastirea Lesnovo, unde un calugar a prezentat obiectivul.